Dortsa színes világa

Egyedi kézműves hordozók és sok más szépség

2017. okt 13.

A nagy vallomás

írta: Dortsa
A nagy vallomás

Azt hiszem, itt az ideje, hogy színt valljak. Úgy érzem, fel kell vállalnom magam.... hol is kezdjem... Szóval: imádom az egyszerű, gyors projekteket. Sőt, ezeket szeretem igazán. Hónapokig készíteni ugyanazt az egy dolgot.... na, ez nem én vagyok. Nem kezdek patcwork-takaróba, és nem kötök felnőtt pulcsit (egy gyerekpulcsin már túl vagyok, de soha többet - mondom most....). Viszont odavagyok a pár óra alatt elkészülő egyszerű-de-nagyszerű megoldásokért,  mivel csak hajnalban, a gyerekek ébredése előtt tudok alkotni, és ez csak napi 1-3 órát jelent. Így aztán örülök, ha ebben a pár órában elkészül valami. Mutatok is belőlük párat, amiket mostanában készítettem.

...

Tovább Szólj hozzá

csináld magad gyerekruha alkotás átalakítás recycling babaruha újrafelhasználás DIY Dortsa egyszerű-de-nagyszerű haszált ruha

2017. ápr 06.

Szivárvány-ágynemű

írta: Dortsa
Szivárvány-ágynemű

Úgy tűnik, csak nem tudok szabadulni a szivárvány-szerelemtől. :) Imádom a színeket, és lehangol, ha valami fakó, sötét, de még azzal sem elégszem meg, ha szimplán egyszínű. Ami körülvesz, az pompázzon a szivárvány minden színében, legyen vad és őrjítő, mert ez jó kedvet csinál, bármikor ránézek!

...

Tovább Szólj hozzá

szivárvány ágynemű batik

2016. nov 15.

Első prototípus

írta: Dortsa
Első prototípus

Vagy két hónapja, hogy bezengtem a Hordozóházban, hogy szeretném elkezdeni a mei taiok tesztelését, és íme, már el is készült az első prototípus! :) Remélem érzitek az iróniát, de azért el kell mondanom, hogy készült ebben a "rövid" időben más is, pl. Beninek melegítőegyüttes (ez szuper lett!), meg egyéb is, ráadásul sokat bajlódtam azzal, hogy mégis milyen legyen az első mei tai??? Sok szempontot kellett figyelembe venni, hiszen az egész darabnak reprodukálhatónak, illetve a tapasztalatoknak megfelelően változtathatónak kell lennie.

...

Tovább Szólj hozzá

2016. sze 08.

Hallgatásom oka

írta: Dortsa
Hallgatásom oka

Jóóóó régen nem írtam már bejegyzést... Pedig szeretek blogolni, de általában beleesem a szarka hibájába (aki sokat akar, de nem bírja). Szeretnék varrni, szeretnék batikolni, szeretnék szappant főzni, szeretnék barátokkal találkozni, szeretnék Benivel játszóterezni, szeretnék blogot is írni, meg.... ja, és kell főzni, kell takarítani, kell mosni-teregetni-hajtogatni, kell mosogatni, kell.... brrrr... Így aztán persze hogy nem jut idő a blogolásra... De hallgatásomnak legfőbb oka mostanság inkább Ő:

...

Tovább Szólj hozzá

2016. jún 22.

Mei tai a szivárvány színeiben

írta: Dortsa
Mei tai a szivárvány színeiben

Megvarrtam egyet a szivárvány színűre batikolt alapokból is, most már az előző próbálkozás tapasztalataiból építkezve. Kicsit átszabtam a body részét, így szűkebb lett a vállánál, de azért belevarrtam egy összehúzó zsinórt is, aminek a próbánál is nagy hasznát vettem. A vállpántok alatt bevarrtam egy gumit, ami összehúzza oldalt, hogy ne "lifegjen", bár azt hiszem, ennek csak esztétikai funkciója van, nem tart jobban. A vállpántokat is más szögben varrtam fel, és a váll- illetve a derékpánt bélését felcseréltem. Így merevebb lett a deréknél, aminek köszönhetően jobban leveszi a súlyt a vállakról, és puhább lett a vállnál, így nem vág a hónalj alatt. 

...

Tovább Szólj hozzá

hordozó textilfestés babahordozó mei tai hordozás batikolás batik Dortsa batikfestés

2016. jún 10.

Első batikolt mei tai

írta: Dortsa
Első batikolt mei tai

A múltkor készült mei tai alapok megmozgatták az alkotókedvemet, és megvarrtam belőle egyet. Szerintem nagyon szépen sikerült! Jóóó erős munkaruházati anyagból készült, több rétegben, minden szükséges helyen alaposan megerősítve. Mivel most csak a háztartási varrógépem működik (Pfaff Úr folyton bekapja a cérnát), így csak sima cérnával tudtam varrni, pont ezért többször is átmentem minden varráson, ahol fontos a tartás.

...

Tovább Szólj hozzá

2016. máj 18.

Batikmánia - szivárványosan

írta: Dortsa
Batikmánia - szivárványosan

Az első sikeres batikolást követte a második, most szivárvány színekben. Igazából az egész nagy batikolósdinak azért kezdtem neki ilyen hirtelen, mert szeretnék egy új kendőt. Na jó, szerettem volna.

...

Tovább Szólj hozzá

textilfestés pólófestés babahordozó mei tai batikolás batik ruhafestés Dortsa batikfestés

2016. máj 10.

Batikmánia - barnában és sárgában

írta: Dortsa
Batikmánia - barnában és sárgában

Mindig is szerettem batikolni, de az eddig ismert technikák kezdtek unalmassá válni. Most azonban új távlatok nyíltak, az amúgy "egy igazi időrabló átok" Pinterestnek köszönhetően, onnan ugyanis olyan módszereket leshettem el, amikről eddig nem is hallottam, és olyan mintákat tudok alkotni, ami eddig csak álom volt.

...

Tovább Szólj hozzá

hordozó textilfestés pólófestés babahordozó mei tai hordozás batikolás batik ruhafestés Dortsa batikfestés

2016. már 30.

Első gyakorlóbabám

írta: Dortsa
Első gyakorlóbabám

A HordozóHázban már sokszor gyakoroltunk mindenféle hordozóeszköz felvételét, és ezekhez szükséges a gyakorlóbaba is. Bár van, aki gyerekkel jön a képzésre, még ők is inkább a próbababákat választják, hiszen tanuláshoz azok sokkal biztonságosabbak. Először eszemben sem volt saját gyakorlóbabát készíteni, de úgy alakult, hogy mégis... ...

Tovább Szólj hozzá

tanfolyam gyerekek hordozó babahordozó hordozás próbababa Dortsa gyakorló baba

2016. feb 26.

Virágerdő a plafonon

írta: Dortsa
Virágerdő a plafonon

Egy pár hónapja kezdődött a horgoltvirág-mániám, mert olyan aranyos kicsi projekt volt, hogy egy este alatt el lehetett készíteni, még úgy is, hogy közben Benivel autóztam vagy vonatoztam, pláne, ha leültünk megnézni egy-egy mesefilmet. Először össze-vissza, mindenféle formákat készítettem, aztán találtam egy mintát, amit egymáshoz varrogatva függönnyé lehet alakítani. Belekezdtem hát, és hamar elkapott a gépszíj.... :)

...

Tovább Szólj hozzá

csináld magad alkotás lakberendezés horgolás horgolt virág DIY Dortsa